неделя, 13 декември 2009 г.

Предпоследен уикенд в България през 2009

Този уикенд ме каниха на хижа Соколна в Стара планина по повод някакъв си рожден ден. Не приех, защото знаех, че там няма да се мине без много пиене и веселба, а аз не бях много настроен за това.

Реших да се разходя в събота до Мальовица, а в неделя се качих до Черни връх. Останах много доволен и щастлив от уикенда.
До Мальовица ходихме с Адаша (Ачо), Ина и приятеля и Елмо. Ранно тръгване от Младост, леко заснежаване в Самоков и много сняг след с. Говедарци към Мальовица. Много се кефих на заснежаването по пътя нагоре, защото новите ми зимни гуми Мишелин Пилот Алпин 3 се доказаха и потвърдиха избора на ADAC най-добри зимни гуми в класа си. След като пристигнахме на ЦПШ Мальовица, похапнахме и се опаковахме за преход до старата хижа, откъдето се отправихме до втора тераса под върха.
Пълен комплект на компанията

Мальовишките върхове към края на деня
През цялото време бе облачно и снежно, но в един момент слънцето започна да се прокрадва през облаците. Вече на слизане облаците се разкъсаха и слънцето весело се разхождаше по Мальовишките скали и отвеси. Към 16:30 ч. вече бяхме на път към София.

Неделята си направих самостоятелна разходка до Черни връх. Бях си взел и хвърчилото. Качих се с Петко до Алеко, похапнах и се втурнах към върха. Хвърчилото успях да опъна сам в подножието на върха, защото нагоре хем нямаше вятър, хем беше мъгливо. Поиграх около час и продължих към върха. Горе си хапнах туршия, боб чорба и палачинка - класическа комбинация за около 5 лева.
Направих бързо слизане към Алеко и така приключих преходите в българските планини за 2009 г.

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...