сряда, 16 декември 2009 г.

Инициативна група за Национален референдум

От началото на демократичните промени в България цари неудържим грабеж. Грабеж, който дискредитира самата демокрация, унищожава националното богатство и обрича на мизерия и унижения огромна част от българския народ. По безпрецедентен за световната история начин бе ликвидирана производствената база на селското стопанство. Бяха съсипани и продадени за скраб действащи предприятия. Печеливши фирми бяха подарени за символична цена на лица с неясно минало и още по-неясен произход на парите.
След цялата тази вакханалия се очакваше, че формите и възможностите на грабеж са се изчерпали. Надявахме се, че политическата върхушка се е вразумила и ще поеме по пътя на градежа и съзиданието.

Но, не! Оказа се, че има още начини да се бръкне в джоба на хората, има още национално богатство, на което не е посегнато. Започна се голямата афера със замените на земи и гори. И не на принципа „кон за кокошка”, а на принципа „бълха за слон”. Някои „предприемчиви” българи от тези замени получиха в хиляди пъти по-голяма стойност на новопридобитата земя от заменената. Загубите за държавата /т.е. за всички нас/, се изчисляват в милиарди лева. При това става дума за територии от изключителна ценност не само за България, но и за Европа.

Питаме: „До кога ще продължава това?”.
Отговорът е ясен! Докато българският народ мълчи. Докато се държи така, сякаш земята, на която живее не е негова.

Затова ние ви призоваваме: „Да ги спрем!”

Нека българският народ да изрази своята категорична воля чрез Национален референдум, съгласно новоприетия „Закон за пряко участие на гражданите в държавната власт и местно самоуправление”. Този референдум ще вземе решение да се отменят тези продажби и замени на обществената собственост, които са несправедливи и в ущърб на гражданите и обществото.

Онова, което е заграбено трябва да се върне на суверена - българският народ.

Този референдум ще върне достойнството на българския гражданин.

Инициативна група за Национален референдум

Александър Каракачанов
Васил Бенчев
Игнат Раденков
Стефчо Стоянов
Христо Николов

http://www.referendum.in/

Координатори:
София - 087 9063834 и 02 9870592
Пловдив - 088 5766013
Варна - 089 6846900

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...