четвъртък, 22 март 2012 г.

Писмо до Заместник кмета по зелена система, екология и земеползване на Столична община - За пространството пред Народния театър

Увжаема г-жо Бояджийска,

Пиша ви поредното писмо с молба - предложение - сигнал или както и да е казано. От няколко дни редовно минавам покрай Градската градина, в частта пред Народния театър. Първо прави впечатление че реконструкцията на фонтана е замряла и не се използват тези топли и сухи дни за довършително-ремонтни работи, за да може по-бързо да се завърши ремонта.

Много неприятно впечатление остава и силно захабената настилка около самия фонтан. Там още от миналата година прави впечатление, че вече захабените и сиви цветни елементи от настилката не са мити машинно или дори ръчно, освен от дъжда и зимните снегове. Защо общината не мие поне веднъж в седмицата така натоварените алеи около театъра, особено лятото, когато множество млади и възпитани граждани окупират пейките в района.

И последното, не по значимост, но силно миришещо в този район остават групите високи храсти и дървета, които са се превърнали в нужник, който акумулира смрад и зарази, защото пред това централно място, а именно Народния театър няма обществена тоалетни. За пример, в Амстердам има много удобни улични писоари, за съжаление приложими само за мъжете, но да има 3 такива, 65% от уриниращите ще използват именно тези приспособления. Особено миризлива е групата от храсти, точно срещу банка ДСК, на края на градинката, фронтално пред Народния театър, която е доста удобна за облекчаване на нуждите, както малка така и голяма.

Това ли е облика на града, който кандидатства за Европейска столица на културата 2019 г. и това ли е най-добрия град за живеене?!

С уважение
Огнян Ковачев

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...