сряда, 11 ноември 2009 г.

Носителите на Грами Охос де Брухо в София

Турнето на испанската нуево фламенко група "Охос де Брухо" ("Очи на магьосник") ще обиколи света, съобщават от мениджмънта на групата. От Париж, Осло и Брюксел през София до Нова Зеландия, Хонг Конг и Бразилия носителите на Grammy омагьосват публиката със своите възпламеняващи ритми. Те ще свирят у нас на 11 ноември в зала 1 на НДК по покана на БГ Саунд Стейдж и с любезното съдействие на посолството на Кралство Испания.
Групата, която катапултира фламенкото в 21 век, жъне огромни успехи на досегашните си концерти. На тях тя представя новия си албум "Aocana", чиято популярност се очаква да надхвърли успеха на вече наградения "Techarí". Градът, от който тръгнаха магьосниците – Барселона, винаги е бил сред най-важните центрове за музиката в Европа. А самите "Ojos de Brujo" в последното десетилетие са хедлайнерите на новото фламенко. Именно за това интересът към музикантите навсякъде е огромен и концертите са изцяло разпродадени.

Децата на уличната румба, както много често са наричани „Ojos de Brujo”, превръщат своето шоу в празник на свободата, чувствеността на музиката и богатството на завладяващия горещ ритъм. "Ojos de Brujo" създадоха нов музикален стил, на който публиката мощно реагира. Всеки, който е слушал каталунската румба на Gypsy Kings’ ще разпознае в музиката на "Ojos de Brujo" новото поколение фламенко – традиционни фламенко китари с парещи латино-перкусии и много кубински ритъм. Техните концерти се простират между хип-хоп, джаз, фънк, раге и румба и всякакви видове литин и източно-азиатски ритми. Брас дуели, вдъхновяваща испанска китара, екстремни перкусии и истинско магнетично присъствие обогатват звученето и подлудяват аудиторията.
Източник: Kafene.bg

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...