петък, 30 октомври 2009 г.

Бригадири на Гудевица от НЧ Бъдеще сега

Чрез смях, дълбоко чувство за хумор и много ентусиазъм младите бригадири поработиха в сградата на старото читалище, което се намира в с. Гудевица. Резултат: свален таван, изнесен и сортиран боклук, изкопана дупка в мазето за тоалетни и бани и други дребни нещица. Благодарим на всички и ще продължаваме така за напред. Следващата акция се планира за пролетта.
Пътуването ни до с. Гудевица се осъществи в петък вечер, след работа, като за късмет ни изненада най-първия сняг в края на октомври. В района на Пампорово беше побеляло. Първо Теодор ни посрещна в Смилян и ни отведе в Ловния дом, където се извиваше чудна трапеза, дроб сърма и мръвка, домашна ракия и музикална група свиреше на живо. Уникално и неочаквано.
После в с. Гудевица вече беше забелял хоризонта и се катерихме с колите по едно невидимо пътче, не мога да го опиша, ми то просто не се виждаше. Печката бумтеше, подредихме масата и похапнахме и легнахме рано рано.
Съботната сутрин ни изненада с красивия сняг и камерата на БНТ в 8:45 ч. Обедно време стана и Теодор ни отведе на фестивала на фасула в Смилян. Имаше народни песни и носии, купихме си разноцветен фасул и ни поканиха за дегустация в столовата на кооперацията в селището. Прибрахме се и започнахме да се подготвяме за партито за рождения ден на Теодор. Ядене, пиене, музика и танци до никое време.

Неделното слънце отвори очите ни, подредихме, прибрахме туй онуй и се ориентирахме за отпътуване. Преди да тръгнем се порадвахме на снега и красивите гледки на Родопите.
Натоварихме се и хайде към Смолян да хапнем набързо, малка разходка и газ към София. На Пътя преди Пловдив взехме двама стопаджии – момче и момиче от Смолян, учащи в ЛТУ, бъдещи ландшафтни архитекти. Поканих всички за вкусно хапване в турския ресторант около 86 км. в Пазарджишко. Всички останахме доволни и към 19:00 ч. бяхме в Столицата.


Всички снимки са на Сурат Тефтер-а (Фейсбук) тук.

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...