неделя, 13 април 2008 г.

До Любляна и назад... със самолет :-(

Колкото ми се искаше да пътувам с кола до Любляна и дори почти всичко да бе уредено, за мой лош късмет ми наложиха да пътувам със самолет, който лети чак до Германия и се връща в Словения. Както и да е преглътнах това и попаднах в кокетно градче, столицата Любляна. Летището е извън града, на около 27 км. от центъра. Возиха ни на едно самолетче тип CRJ-200. Като стигнах в градчето заваля дъжд за добре дошъл и макар, че доста бях уморен се поразходих и за няколко часа успях да пообиколя центъра, който може да се сравни по големина с този на Ловеч да кажем. Има крепост, река и един по централен площад. Но наистина голямо спокойствие и тишина, без прахоляк и натоварено движение. Има около 15-16 автобусни линии и това му е градския транспорт, трамваи и тролеи няма.

Заседанието на Европейската Зелена Партия започна в петък. Много познати лица и доста приятели, основно младежи присъстваха на заседанието, дори понякога, когато ставаше скучно, имаше начин да се разсеем и да се посмеем с дружките. Първата вечер отскочихме до един бар, в който имаше жива музика и пихме по няколко бири и тъй като градския транспорт е до 23:00 ч. най-късно се наложи да се качим на такси, но като "туристи" попаднахме на най-големите главорези и платихме 24 евро, при условие че други са платили до 8 евро за същото разстояние.

Събота вечер бяхме събрани в едно заведение, тип механа, като до 00:00 ч. всичко беше организирано само за Зелените, без да има външни хора като хапването и напитките бяха на корем. Имаше много танци и на млади и на стари, няколкото евродепутати се забавляваха и танцуваха наравно с всички. Не бях се забавлявал така с възрастни от не помня кога.

Пътуването на обратно беше много отегчително и уморително, сякаш пътувах до Осло... Дали беше от умората или и аз не знам от какво.

Аз, Флоран и Натали


Крепостта, до която така и не можах да стигна


Снимките са много и все хубави:
Любляна - събрание, приятели и купон
Фото-изложба на животни
Военни снимки
Публикуване на коментар

Великденска Епопея 2018 - идеята, маршрутът, планирането

Едно необичайно пътешествие от София към Тел Авив с еднодневка до Йерусалим, придвижване към Киев с преход към Чернобилска област и Приби...