петък, 30 април 2010 г.

Да защитим Витоша в 18.30 на Попа днес!

По информация на Save BG Nature.

ВАС разреши изсичането на 400 декара гори и унищожаването на 600 декара ливади на Витоша на офшорката "Витоша ски"!
Приятели, Върховния административен съд, в 3-членен състав с участието на същия съдия, опитал се да разреши унищожаването на парк Странджа преди 3 години, късно вечерта вчера е обявил, че Витоша може спокойно да бъде превърната във второ Банско. Този път, ако не ги спрем обаче ще видим много повече сеч и жестоко погазване не само на естествените закони, но и на европейското природозащитно законодателство! От същите хора, изсекли незаконно стотици декари в парк Пирин и унищожили безвъзвратно планината! Това се случва след като повече от 40 000 от нас се подписаха за запазването на парк Витоша без урбанизация и поразии, каквито познаваме от мутро-барока в цяла България.

НИЕ МОЖЕМ ДА СПАСИМ ВИТОША! ЗАЕДНО! И НЯМА КОЙ ДА НИ СПРЕ!

След обществен натиск МОСВ спря прословутия проект, което ни накара да повярваме, че мъдро решение е възможно да бъде взето от българска институция. Решението на ВАС е абсолютно погазване на националните интереси - проекта застрашава вододайни зони, от които ние като софиянци зависим, а като хора - ценим. Не можем да си позволим под носа ни корупцията, офшорките и късогледството да унищожат планината, от която зависи водата и въздухът ни! И докога съдия Андрей Икономов ще петни българската съдебна система с продажните си решения? Колко струваше Странджа? Колко струваха Камчийски пясъци и колко струва Витоша, г-н Икономов?

Елате да спрем безочливостта и корупцията преди да са посегнали с безочливостта си на Витоша!

На Попа - "Витоша ски" имат псевдо "информационен център", в който представят проекта като манна небесна за планината. Намира се точно под Одеон! ДА ЗАСТАНЕМ НА ПОПА И ПРЕД ИНФОРМАЦИОННИЯ ИМ ЦЕНТЪР И ИМ КАЖЕМ, ЧЕ НЯМА КАК ДА СТАНЕ! НАПИШИ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАШ ДА ИМ КАЖЕШ!

* Всякакви шумопроизвеждащи инструменти са добре дошли, както и приятели, роднини, кучета, гаджета!

Точно в 19.00 можем да преминем на пътното платно за 5 минути.

ОТ София преди 3 години успяхме да спасим Странджа, няма причина да не можем да спасим и нашата планина!

В СЛУЧАЙ, ЧЕ НЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ЗА ОТМЯНА НА РЕШЕНИЕТО, БЪДЕТ ГОТОВИ ЗА НОВИ И МАСОВИ ДЕЙСТВИЯ!

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...