понеделник, 8 декември 2008 г.

На сватба в Одеса

Разказът ще е доста просторен и описателен, само да остане време да го изготвя.

Тръгнахме в 14:30 ч. в четвъртък, ясно време, през Русе, Букурещ хванахме трафика около 19:00 ч., минавайки по околовръстното и качвайки се на магистралата за Констанца... От там на 100 км. след Букурещ се отклонихме към Браила и Галац, а в Галац, както и във всяко населено място в северната ни съседка след което следва изхода от Румъния и влизане в Молдова за преминаване на около един километър и съответно излизане от Молдова и влизане в Украйна. Около 2 ч. ни отне тази граница, в Украйна влезнахме около 1:00 ч. Преминавайки през най-различни селца и покрай реки и водоеми наближихме Одеса и в 6:15 ч. навлезнахме в града и благодарение на GPS-а стигнахме пред блока на Краси.

Посрещнаха ни, похапнахме и към 10:00 ч. се настанихме в квартирата, поспахме до към обяд и излезнахме на разходка из града. После имахме похапване в Краси и се прибрахме за да поспим преди сватбения ден.

На сутринта към 10:00 ч. стигнахме в Българското консулство, където се проведе официалната церемония по подписването, след което продължихме в много изискан ресторант в центъра на града. Вечерта продължихме в дома на младоженците.

В неделната сутрин, след като се наспахме и подредихме багажа, предвид че навън валеше, направихме една разходка в търговския център до блока на Краси и после ходихме до морето и към 17:00 ч. тръгнахме обратно към България. Минаването на границите отново ни отне около 2 ч. време, в България бяхме към 4:00 ч. Около Долни дъбник спукахме предна и задна дясна гума, след като на един мост бе изкочило огромно желязо от фугата и още 4-5 коли бяха със същата участ като нашата.

Снимките са ТУК

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...