неделя, 31 август 2008 г.

Последно БГ море за сезона на Силистар

След като се чух с братовчедката и тя каза че са на Силистар, много бързо се организирах и реших да хвана нощния автобус до Приморско, закуска при майка ми и Веско и продължих към най-южния къмпинг на България.

Набързо си опънах палатката, хапнахме по нещо за обяд и айде на плажа. Дремейки през повечето време и поглеждайки към водата от време на време, неочаквано в далечината над морето се видя нещо да се показва и скрива - оказаха се двойка делфини, като за броени минути целия плаж обърна поглед към водата и чудесното водно дефиле.

Втория ден бе леко облачен и преди обяда с Деси и Дино се поразходихме в околността, попадайки на едно самотно плажче, на което имаше къща с всякакви удобства и три шезлонга на плажчето, наистина много живописно и дори романтично бих казал.

Късния следобед се отправихме към с. Резово - най-южното село на Черноморскто ни крайбрежие и граница с Турция. Физически границата е река Резовска, самата гранична територия е много живописна и има странно въздействие, което наистина не мога да опиша, но попадайки там сякаш попадаш между две измерения. Заслужава да се види!

За вечеря бяхме на необичайно място. Наистина необичайно. Казва се "Френд клуб "Далян Резово" с допълващ текст: "Моля четете и не ни - пречете. Това не е заведение. Тук е рибарско парти, но само с клубни карти". Собственика е голяма скица. Когато някой му се обади по телефона и той отговаря с "В ефир сте, слушам ви!" Когато някой иска да прави резервация по телефона той казва: "Момент да взема лаптопа", като в същия момент започва да разлиства стар и намачкан тефтер в който записва. Имаше и много други импровизирани от него сцени: "Стига сте поръчвали картофи, яжте калкан..." или "Хапвайте си спокойно, не се срамувайте да си поискате, накрая ще оправим сметката..."

Последния ден имаше малко дъжд на сутринта, следобеда подремнахме и вечерта Деси ме закара до Ахтопол, направих си разходката и се превозих до Приморско, където си хванах нощния автобус за София. Но преди автобуса попаднах на много приятен международен фолклорен фестивал. Послушах песни и гледах танци от Македония, Румъния, Турция, Полша и т.н. Много зареждащо ми подейства и останах доволен, че и в автобуса поспах сладко.

Скалите на Силистар
"Управителя" на "Далян Резово"
Морските вълни се разбиват в скалите край Силистар
Малкият каубой се заиграва с каките
...и се прави на непукист
Има снимки от Силистар тук и малко снимки от фолклорния фестивал тук.

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...