петък, 8 август 2008 г.

Спонтанен велоследобед

Уж планирахме да се поразходим с колелата и да ходим на плаж следобед, а то каква стана, че изминахме 60 км с доста катерене и каране по каменисти пътеки.

Хванахме автобус 69 до Железница, и от там яхнахме колелата до с. Плана, преминавийки през селото, попитах как се стига до съоръжението на БТК. Следвайки пътя междувременно ни заваля дъжд, слава богу се "покрихме" под навеса на кръчмата, която беше в следобедна сиеста и не работеше. След около 30 минути дъжда отмина и продължихме по пътя, преминавайки през гората имахме чудесно спускане и в един момент пред нас изникнаха големите антени, а Стефан бе изумен и дори се почувства като във научно-фантастичен филм.

Продължихме по един коларски път през полята, без да знаем на къде отиваме. По едно време реших да консултирам GPS-a, макар че батерията бе зела-дала (точно на време) и се оказа че на около 5 км по въздух се намира яз. Искър. Решихме да следваме курса и да излезем на пътя Самоков - София. Катерихме баирите, спускахме по каманак и в един момент излезнахме в някакво село, което се оказа Горни Окол. Похапнахме в местния магазин и продължихме към Долни Окол, където имаше страхотно спускане, та така чак до главния път. От там лека полека, с голямо внимание се придвижихме до Горубляне, Младост и всеки се прибра у дома.

Наземна космическа станция за сателитни връзки "Плана"

Снимките от следобеда са тук.

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...