четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Ново предизвикателство от Спасителния център за диви животни


Запознайте се с новата инициатива на Спасителния център на Зелени Балкани, озаглавена “ПОМОЩ ОТ ПРИЯТЕЛ”.

Тук ще ви представяме постъпили за лечение животинчета, които се нуждаят от вашата помощ, за да се възстановят бързо, и да бъдат освободени в природата. Заедно в снимки ще следим развитието на всеки отделен случай. А този (тези), с чиято помощ успеем да помогнем на пострадалото животинче освен разбира се да получи грамота, ще има привилегията да бъде поканен и лично да присъства на освобождаването. И по желание името на всеки дарител може да бъде разкрито на сайта.

Ето и първият, който се нуждае от помощ:

Запознайте се с Илко (цялото му име е Бодилко, но за по-лирикопрактично използваме Илко). Той е таралеж юноша. Постъпи в Центъра в началото на януари, с тегло едва 400 грама. Намерен в Хасково, в разгара на зимата, когато останалите таралежи отдавна спят, ние предполагаме, че Илко не е успял да се запаси с достатъчно мазнинка през есента, и е останал буден, в отчаяно търсене на храна. Слабичък и болнав Илко има нужда от лечение, както и силна храна, за да може на пролет в цветущо здраве да се присъедини към своите диви братя. Месечно Илко се нуждае от 35 лева, които включват лекарства, витамини и добавки и разбира се питателна храна, от които нашия бодлив пациент има голяма нужда.

По преценка на специалистите от Центъра на него са му необходими три месеца, за пълното му възстановяване.

Месечна издръжка – 35,00 лева

Период на рехабилитация – 3 месеца.

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...