сряда, 18 май 2011 г.

Жалба до Алфа Банк от името на Велислав Тодоров - мой приятел

По-долу е писмото-жалба от името на Велислав Тодоров, мой бивш колега и приятел, във връзка с неговите взаимоотношения с Алфа Банк.

Здравейте,

Искам да изкажа възмущението си от обслужването в Алфа Банк, чийто клиент съм от 01.03.2011, но вече горчиво съжалявам за това.

Неприятностите започнаха още в началото, когато беше объркано името ми върху дебитната ми карта Master Card, аз съм Велислав, а бях изписан като Велеслав, грешка според мен от оперативно- техническо естество, към която се отнесох спокойно и с чувство за хумор. След не дълъг период на изчакване получих картата си с правилно изписано име, благодарих на Борис от офис Веслец, София и патилата ми започнаха.

Активирах картата си и започнах да я използвам за безкешови разплащания и теглене на малки суми в брой от банкомати. На 16.05.2011 сутринта банкомат на Пиреус отказа да ми отпусне исканата сума от 20 лв., изписвайки съобщението "картата е временно забранена" и "отказ от издателя". През целия ден на 16.05.2011 прекарах времето си в разговори със служители на банката, които бяха вопиющ пример за некадърност и липса на елеметарни познания в банковата сфера и обслужването на клиенти, това бяха:

1. Искра Иванова, картов отдел, тел. 02 810 35 62
2. Мария, зам. управител офис Веслец, тел. 02 815 73 33
3. служителка от офис Генерал Колев, Варна, тел. 052 66 96 30
4. касиерка и управителка в офис Пфое Мол, Варна, тел. 052 73 92 50

От уеб банкирането и разнородните и противоречащи си мнения на посочените служители стана ясно, че картата ми "блокирана" поради големия брой транзакции, натрупаната при тях сума и технологичното време за нейното "осчетоводяване", каквото и да значи това, защото никой не можа да ми го обясни на достъпен език.

Вече повече от 48 часа нямам достъп до "блокираната" сума от средствата си, което смятам за недопустимо. Предстоят празнични дни и ако и тогава не мога да пазарувам с въпросната карта няма да ми е никак приятно, нито пък на семейството ми.

Няколко въпроса:
1. Защо никой не ме е предупредил, че има лимит на транзакциите и може да се стигне до блокиране?
2. Защо никой от картов отдел не ме информира, че картата ми ще бъде блокирана?
3. Какъв е смисъла да притежавам подобна карта изобщо?
4. Колко време ще трае осчетоводяването, според служителите ви от 1- 5 дни?
5. Защо наемате на работа хора, които нямат достатъчно богат речник, за да се изразят без фонация и паразитни изрази, да не говорим за компютърни или езикови умения?

Изразявам потреса си и искренето си изумление как се случва подобно нещо в институция, основана през 19 век и целяща да се наложи като лидер в региона. Всичко преживяно от мен в Алфа Банк България противоречи на груповите визия, мисия и ценности.

Ако днес, 18.05..2011, до 16:30 ч. българско време не получа достъп до средствата си, това писмо, само че на гръцки и английски ще бъде изпратено до топ мениджмънта на банката в Гърция и съответните медии, както и омбудсмана в Атина. Не искам никой да ми се обажда или пише без новината, че сумата е отблокирана.

С поздрави и очаквания за щастлива развръзка,
Велислав Тодоров

2 коментара:

IRID1UMsub каза...

Интересно. Много интересно.
Остават едва 20 мин. до "дедлайн-а", дали има развитие?

Анонимен каза...

Крайно време е шефовете в Атина да разберат какви мениджъри имат в България.

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...