четвъртък, 7 април 2011 г.

Решили сте да участвате в почистването на София на 9 април? Ще чистите с приятели в парка, край блока, в любимата градинка? Тогава не забравяйте – обадете се на 02 987 55 55 и съобщете на Столична община къде и кога ще чистите, за да могат да изпратят екип, който да прибере събрания от вас боклук.

Само с обаждане на 02 987 55 55 усилията ви да направите столицата по-чиста и приветлива ще бъдат наистина осмислени, тъй като в противен случай събраният от вас боклук може да бъде повторно разнесен по зелените площи (от бездомните кучета, вятъра и т.н.). Което пък на свой ред ще обезцени труда ви и най-важното – София пак няма да е почистена от същия този боклук, който упорито сте гонили.

Събраните от почистването отпадъци трябва да се поставят в контейнерите или в чували до тях с изключение на едрогабаритните. Диваните, канапетата, фотьойлите, санитарния фаянс, тоалетните чинии, матраците и дюшеците поставяйте до контейнерите.

За предаване на събраните рециклируеми отпадъци като:
Хартия, стъкло, пластмаса и метал се обаждайте предварително на фирма “Полисхарт” на тел. 0885 75 37 94.

За излязло от употреба електронно и електрическо оборудване – на фирма “Елтехресурс”. “Екобатери” ще събира негодни за употреба батерии и акумулатори, а “Екобулкар” – излезли от употреба МПС. Телефоните за връзка и с трите дружества са: 0800 14 100 или 0885 77 00 41;

Още полезна информация относно:
- Списък с адресите на пунктовете, откъдето можете да се сдобиете с помощни материали за чистенето на София;
- Списък с местата за почистване от доброволци;
- Списък с паркове за почистване и необходимия брой доброволци;
- Списък с пунктове за събиране на вторични суровини (хартия, стъкло, пластмаса, найлон и желязо);

Може да намерите на адрес – www.btv.bg/da-izchistim

Кампанията “Да изчистим България” е дългосрочна и поетапна – тоест, има за цел да обхване ЦЯЛА България и ще продължи близо година. Следете сайта, за да сте в час с постепенното разрастване на инициативата, която със сигурност ще достигне и до вашия дом.

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...