вторник, 15 юни 2010 г.

Фестивал "Qui ITALIA" от 17 до 23 Юни в Борисовата градина

Достигнал до своето трето издание, фестивалът „ИТАЛИЯ ТУК” е вече добре познат на софийската публика. Идеята да се даде възможност за среща между италианци, симпатизанти и приятели на Италия по примера на традиционните народни празненства бе възнаградена със спонтанно и убедително одобрение, проправящо си път и утвърждаващо се в ежегодна среща, която желаем да обогатяваме с нови предложения и атракции.

В рамките на една седмица в София ще се почувства италианската атмосфера с нейното културно, артистично, музикално и кулинарно разнообразие.

Убедени сме, че нашите усилия да ви изненадаме като ви предложим нов прочит на италианската култура в София, ще бъдат възнаградени от сърдечната ви отзивчивост и многобройно участие.

Срещата е в приказния оазис на „Лятната естрада” в Борисовата градина.

ПРОГРАМА

Четвъртък 17 юни

20.30ч. – Откриване с концерт на неаполитанската група „IntraTerra”.

Пътешествие докосващо се до корените на Южна Италия и Средиземноморието. Музикално и танцово представление с традиционни народни песни и други произведения, написани от самите музиканти. Предадените емоции ще очароват зрителите като ги въвлекат в ритъма на дайрето и акордеона.

Петък 18 юни

18.00ч. – Концерт на „Playtoy Orchestra”
Създаването на музика с детски играчки е едно колкото необичайно, толкова и гениално хрумване. Това е единственият оркестър в света, който свири изцяло на инструменти-играчки, като принуждава големите класици да…„се включат в играта”. Музикантите идват от област Кампания, участници са в телевизионни и радио предавания, а сега са се посветили на разпространението на този вид забавна и оригинална музика по света.

21.00ч. – Повторение на концерта на неаполитанската група „Intra Terra”.

Събота 19 юни

11.00ч. – сутрин с „Cumbojuggle” - първото свободно цирково пространство в България.
16.00ч. – представление “Duo Pink” на Teatroviaggiante
Италианско шоу на Едоардо Мирабела и Елизабета Кавана с танци, пантомима, кегли и велосипеди на едно колело.

Голям розов сандък и щастлива розова двойка, която разказва по свой начин историята на сватбеното си пътешествие. Клоунски, жонгльорски и акробатични номера, както и изненадващи трикове ще съживят старото улично изкуство, което е запазило и до днес очарованието си за малки и големи.

19.00ч. – Повторение на концерта на „Playtoy Orchestra”
22.00ч. – музикална селекция от ЛЕО

Неделя 20 юни

11.00ч. – Циркова работилница (за всички възрасти) с „Compagnia Cumbonauta”
16.00ч. – повторение на представлението “Duo Pink” на „Teatroviaggiante”
18.00ч. – Концерт на „Coro Malga Roma” (военен корпус на алпините)
Желанието на „Coro Malga Roma” да обикаля по света и из Италия е водено от стремежа да запази и разпространи музикалното, историческо и културно наследство на военните песни на алпините. Техният репертоар се състои предимно от традиционни военни песни, които се изпълняват по планинските хижи, по време на разходка и военни учения. Страстта на българина към планината ще намери съответствие в чувствата, настроенията и спомените пробудени от римските ни приятели.
20.00ч. – Повторение на концерта на „Playtoy Orchestra”.

Понеделник 21 юни

20.30ч. – “Canta che ti passa” („Пей и ще ти мине”) – караоке вечер с Fausto Bossini.
Най-хубавите и известни песни, подходящи за гласовите възможности на всеки. Достатъчно е само желанието за пеене.

Вторник 22 юни

20.00ч. – Концерт на група 4 SOUND.
За четиримата младежи от Комо музиката е единствена и най-голяма страст - жажда за музикален опит, която определят като цел в живота. Започнали като любители през 2008 г., те се докосват до славата с участието си в „XFACTOR” – успешно музикално предаване на телевизия RAI2.

Четирите момчета са много сплотени и често, извън артистичните ангажименти на групата прекарват заедно вечери под знака на забавлението, което със сигурност ще предадат на връстниците си от София.


Сряда 23 юни

20.00ч. – 4 SOUND и български приятели
Четиримата италиански певци ще се редуват на сцената пеейки в дует с български младежи, които знаят италиански и имат опит на сцената в Италия
22.00ч. – заключителна вечер с пиротехнически спектакъл

Заявявайки, че са алергични към сцената и към нейната статичност и предпочитат да се движат и смесват с хората, „I Briganti della Majella” (И Бриганти дела Майела”) са фолклорна група, която разпространява музиката и народните песни на област Абруцо. Симпатични, непредсказуеми и неудържими - ще ви бъде трудно да ги намерите, защото първо те ще открият вас!

По време на цялата проява ще работят павилиони с кулинарни специалитети и вина от различни области на Италия.

Вход свободен за всички зрители

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...