сряда, 16 септември 2009 г.

Голямото преброяване II

В Деня без автомобили, 22 септември, Сдружение „Велоеволюция” организира втора част на Голямото преброяване на колоездачите, колоездачките и колоездаченцата в София. Отново ще велошестваме заедно по столичните булеварди, ще раздаваме номера, ще се състезаваме и награждаваме.
Втори дубъл на Голямото преброяване е за всички, които не успяха да дойдат на първото броене на 16 май, за всички, които дойдоха, но не можаха да си вземат номер и за всички, които дойдоха, имат си номер, но сега искат отново да покарат из София и да се позабавляват с още 2-3 хиляди сродни души.

Елате да бъдем отново заедно, отново да вдигнем шум със звънците, тромбите и всички звукоиздаващи машинарии! Елате да видим как Homo Sofiens е велоеволюирал през лятото и да разберем колко новопосветени велосипедисти са зарязали шумния и мръсен автомобили за по-гражданин-friendly транспорт!

Елате да покажем за пореден път, че колоездачите в София сме много и много искаме по-добри условия, за да си управляваме безопасно любимите превозни средства!

Къде и как ще велоеволюираме този път?

16:00-16:30 ч. – събираме се на езерото Ариана в Борисовата градина;
16:30 ч. – тръгваме по маршрута Ариана – Орлов мост – бул.”Евлоги Георгиев” – НДК – бул. ”България” – бул. ”Витоша” – ул. “Бяла черква” - бул. Петко Ю. Тодоров – влизанев Южен парк при входа срещу бл.3 на бул. Петко Тодоров;
18:00 ч. – пристигаме на сцената в Южен парк;
18:00-19:00 ч. – забавляваме се, състезаваме се, награждаваме се, броим се, слушаме музика и т.н., и т.н.
19:00 ч. – велолъч потегля към кино Арена Запад София, където всички желаещи могат да посетят премиерата на нашумелия документален филм „Ерата на глупостта”.

ДЕНЯТ БЕЗ АВТОМОБИЛИ (CAR FREE DAY)

Европейската Седмица на мобилността се провежда всяка година от 16 до 22 септември и приключва с Европейски Ден без автомобили (22 септември), на който гражданите са призовани да оставят поне за ден своите коли и да потърсят алтернативниметоди за транспорт. Всеки е свободен да се включи както реши в инициативата, като покаже своята идея за екологична и устойчива градска мобилност. През 2009 г., за осми пореден път, хиляди населени места на Стария континент ще отбележат събитието, което тази година протича под надслов „Да подобрим градския климат!”.

Всяка година броят на градовете, които отбелязват Европейската Седмица на мобилността нараства. През 2007 г. в инициативата са участвали 2 020 града, а през 2008 г. – 2 102.

ЕРАТА НА ГЛУПОСТТА

На 22 септември е премиерата на нашумелия документален филм „Ерата на глупостта” (The Age of Stupid). Събитието ще бъде от 19:45 часа в Кино Арена Запад София, едновременно спремиерата в над 45 страни в целия свят.

Филмът, чието мото е „Защо не направихме нищо, когато имахме възможност да се спасим?”, е документален блокбастър, показващ бедствията от измененията в климата.

Денят 22 септември съвпада със Срещата на върха в Ню Йорк по въпросите на опазването на околната среда. Премиератана “Ерата на глупостта” е част от седмицата на ООН, посветена на климата.

Покани за премиерата на филма ще бъдат раздадени като награди във велоигрите и състезанията по време на Голямото преброяване II в Южния парк, организирано от Сдружение „Велоеволюция”

За контакти:
Радостина Маринова, мобилен: 088 860 0823, velobg@gmail.com
Можете да видите и клипче тук.

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...