четвъртък, 30 юли 2009 г.

До центъра в работно време...

Съвсем случайно днес ме "командироваха" да купя подарък за едни чуждестранни гости от центъра на София. Реших да спра колата в района на Халите, за да мога лесно да разгледам в района. Намерих "Синя зона", оставих колата, пуснах SMS за плащане и в отговор получих следното съобщение: "Поради технически причини услугата не едостъпна. Моля платете с талон". Е от къде да взема талон, като бързам и няма от кой да се купи?! Качих се на колата и спрях на паркинга до Халите.

Търсех традиционни сувенири - мускали, покривки и др. Посетих магазинчето на 1 ет. в Халите, но там имаше малък избор и отидох в подлеза на Президентството, където успях да купя страхотни подаръчета. Препоръчвам магазина - казва се "Белият щъркел", имат си и уеб сайт www.thewhitestork.com.

Основният ми мотив да напиша този кратък пост днес всъщност бе това, което ме впечатли, минавайки покрай сградата на Министерски съвет. Група работници сериозно се бе заела с миенето на външната фасада на сградата. Голяма пароструйка и крана бяха основите оръдия на труда на усърдните работници. Мисля си, че министрите от новия кабинет на Бойко Борисов са решили да започнат "на чисто" и са си поръчали студения душ. А може би жегите са провокирали Кабинета да вземе студен душ за охлаждане на ентусиазъма, преди да се започне сериозната работа и "поправката" на наследените проблеми от предходното Правителство.

Но както се казва в един филм "Истината е някъде там".

Заминавам за Велико Търново, Балчик, Варна, Несебър, Созопол. Надявам се да посетим партито на DJ Tiesto на Cacao Beach в Слънчев бряг на 2 август 2009г.

До писане!

2 коментара:

Апостол Апостолов каза...

Чудно ми е, че все още има хора, които не са го разбрали- чужденците гледат на тези нашенски "сувенири" по същоя начин, по който и ние гледаме на тях. Смятат ги за отвратителен, просташки кич и веднага, щом напуснат България, ги изхвърлят с погнуса.

annatosheva каза...

Наистина "Белия щъркел" е най-доброто място за закупуване на традиционни български подаръци. Аз лично на друго място не отивам. Просто там има всичко, което ми е трябвало някога за подарък за чужденец.

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...