четвъртък, 9 юли 2009 г.

Обществено обсъждане на специализиран подробен устройствен план на ски-зона Алеко на 14 юли 2009 г.

Привет приятели, запознайте се с призив за участие, съпричасност и подкрепа след последното фрапантно закононарушение на офшорната фирма „Витоша ски” – АД, собственик на ски съоръженията в района на Алеко в Природен парк Витоша.

Вероятно знаете, че фирмата планира изграждането на голяма ски зона на Витоша, въпреки че това е напълно незаконно, тъй като е в нарушение на Плана за управление на Природен парк Витоша и на редица български и европейски закони.

Въпреки, че няма официално разрешение от Столична община, "Витоша ски" АД направи проектиране на ски зоната, като изработи подробен устройствен план. После, пак в нарушение на процедурите, възложи изработването на доклади по екологична оценка и оценка за съвместимост с Натура 2000 на този план. А сега стартира също толкова незаконна процедура по обществена консултация на докладите. Планирано е „обществено” обсъждане на докладите по екологична оценка и оценка за съвместимост с Натура 2000 на Подробен устройствен план на ски-зоната.

Въпреки незаконността и грубото нарушаване процедурите по всички линии, на това обществено обсъждане трябва да присъстваме и да изложим нашите съображения и становища.

1.Това обществено обсъждане е незаконно.

2. Докладите по екологичната оценка и оценка за съвместимост с Натура 2000 са непълни и некачествени.

3. Разширение и нови ски писти на територията на Природен парк Витоша не се допускат от закона.

4. Законът позволява старите лифтове да бъдат заменени с нови при определени условия, но това не е направено досега от „Витоша ски” АД, които през цялата изминала зима возеха деца скиори на 40-годишен лифт.

Сезирани са всички институции за грубото погазване на процедури и закони от страна на „Витоша ски” АД.

Планирайте вашето присъствие като представители на вашите организации и подкрепа по време на това „обществено обсъждане”. То ще се проведе от 10:00 ч на 14.07.2009 (вторник) в зала 3 на Националната спортна академия в Студентски град.

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...