неделя, 28 юни 2009 г.

До Созопол и Несебър за три дни

Тръгнахме към 20:30 ч. след работа в четвъртък - аз, Вельо, Меги и Стефан, най-сериозните, другите се отказаха, един болен от ангина (Венци), друг се притисни от прогнозите за времето (Владо и приятелката му) и така четиримата стигнахме към 1:00 ч. Времето беше страхотно, града бе пуст и се поразходихме до към 3:00 ч.

В петък сутринта към 10:00 ч. вече хапвахме банички, а Горица ни чакаха с Никола на плаж "Златна рибка". Страхотно спокойствие, слънчево време и водата само за къпане. С Никола много се занимавахме, на него много му харесваше, целия беше в пясък. :-)

Към следобеда собственика на базата с водните колела и джетовете извади чисто нов Aqua Skipper и решихме да се пробваме да го подкараме, но работата излезе не толкова лесна, колкото си мислеха всички зяпачи. На плажа се засякох с Деси и Влади, който бе спасител. Също пускахме хвърчилото със Стефан.

Вечерта отидохме в един ресторант на Черноморец, където хапнахме чудесна скумрия на скара.

Съботата пак по същата програма, като към 18:00 ч. тръгнахме към Несебър. В Бургас се бе изсипал страхотен порой, но ние минхме между капките. В Несебър отидохме в миналогодишната квартира, където цената бе 8 лв. на човек. Вечерта се чухме с Георг и той ни заведе в Лазур, където откарахме до към 4:00 ч. Прибрахме се пеша по плажа по стара традиция на изгрев слънце.

Недля направихме плажа на Cacao Beach, къдео се срещнах с Гордана, с която се запознахме в Будва. Тя разказа последните истории от пътуванията до о-в Корфу, Кипър и Перу. Следва ходене в Мароко...

Тръгнахме си около 19:00 ч., като хапнахме по 1-2 палачинки на Равда - вече станаха 8 години от както съм ги почнал тези палачинки.

Пристигнахме си около 0:30 ч. в София.

С Никола на плаж "Златна рибка"
Нали е сезона на дините...
Привет на всички...
Управлявам ветровете с хвърчилото на Созопол
На плаж при Cacao Beach на Слънчев бряг
Борба в водни капки на Слънчев бряг
Останалите снимки от Созопол са тук и от Несебър тук...

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...