неделя, 4 януари 2009 г.

Живи и здрави след 12 дни, 4600 км, 8 държави, много музика, емоции и настроение!

С няколко думи мога да кажа, че това голямо и интересно пътуване, премина без никакви усложнения и забележки, заредено с много енергия, музика и емоция!

Тръгнахме рано на 25.12.2008 г. към първата ни граница със Сърбия, заредихме с газ до дупка и около 7:45 бяхме на Калотина. За наш късмет хванахме смяната на служителите и те се мотаеха, без да си дават много зор. На всичко отгоре заваля и сняг. Към 8:15 бяхме сред първите "коледари" преминали през границата, но уви съседите ни също се сменяха, макар и един час по-рано (навлизаме в зоната на централно европейско време). За наш късмет си имахме и непланиран стопаджия: един от сръбските граничари ни помоли да го закараме до някъде по пътя и разбира се не му отказахме. Снега се засили, образуваха се много гадни коловози, а снега бе толкова лепкав, че колата отпред толко се олепи та даже почна да грее... Преди Белград снега утихна и времето се успокои. Заредихме с газ отново без проблем. Магистралата беше добра, като отсечката до Белград струва 13 евро, а в самия Белград имаше доста тежък трафик. Продължихме към Нови Сад и границата с Унгария, където платихме още 10 евро.

В Унгария заредихме газ до горе, купихме винетка за 1140 форинта и около 17:30 ч. бяхме в Будапеща, предвид че около 16:00 ч. вече се бе смрачило. GPS-а ни закара буквално пред блока в отдалечен жилищен квартал, подобен на "Люлин", макар да нямат нищо общо, един с друг, предвид колко подреден и безупречно чист е този квартал, в сравнение с "Люлин". Няма никъде хартийка и найлоново пликче, бяхме изумени от липсата на контейнери за смет, които се оказа стоят в сградата и всеки си пуска боклука в специална шахта на етажа. Настанихме се, наспахме се и на втория ден обикаляхме от 8:00 ч. до 20:00 ч.

Числата от пътуването - 4600 км., 474 л. газ, 60 л. бензин,...

Следва...

Един момент от новогодишната ни нощ!Снимките от Будапеща са тук и тук.
Снимките от Виена са тук.
Снимките от гостуването при леля ни в Германия тук.
Официални снимки от партито в Новогодишната нощ тук. Нашите снимки от партито са вече ТУК!
Снимките от Люксембург са тук и тук.

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...