неделя, 23 декември 2007 г.

Ог(и)неборец

Ставам днес в 15:00 ч. и влизам в банята. По едно време чувам майка ми да вика "Я каква мъгла се спусна изведнъж..." След няколко минути я чувам отново "Нещо гори, затворете прозорците." Излизам от банята и гледам от хола страхотен облак дим, сякаш е мъгла, но си мирише на изгоряло сериозно. Бързо се обаждам на тел. 160 и съобщих за "пожар в кв. Изток, до прелеза". По едно време почнаха да пристигат пожарникарите, полиция, линейка, но димът ставаше все по гъст и тъмен. Добре че затворихме всички прозорци още в началото.

В един момент пламъците пробиха пушека и се оказа, че не някой апартамент гори, а покривът, именно това лято хората му бяха направили ремонт. Аз реших да информирам пожарната за това, от къде точно са пламъците и звъннах на тел. 160 пак. Операторката ми зададе още 2-3 въпроса с подробности за това как са се развили нещата около пожара, за което в края на краищата операторката много благодари.

След 2-3 часа усилен труд на пожарникарите и борба с дима и пламъците, лека полека се изясниха нещата и се видя една голяма черна дупка на покрива на кооперацията, приличаща на кратер.

Бурните пламъци и облаци на кълба

Огнеборците в действие

Кратера след края на пожара

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...