неделя, 19 август 2007 г.

Отново на морето - протест за Странджа

Отново на морето, доста неочаквано, защото 2ч. преди да тръгна реших да пътувам. Отидох на гарата за да търся билети, но уви всичко бе разпродадено, имаше и извънредни автобуси, които също бяха препълнени. Накрая се качих във влака без билет. Във влака се запознах с една девойка - Маги, с която веднъж пътувахме от Пловдив след като се връщах от Extreme Venture състезанието. Та с нея и приятелите й си правихме компания през целия път. До Пловдив бяхме се разположили в края на един вагон, насядали по земята. След това се освободиха места и седнахме в едно купе, аз подремах повечето време. В Бургас стигнахме около 7:00 ч.

В Бургас изпратихме приятелите на Маги към Несебър, а с нея ходихме до Созопол, тя остана там с приятели, а аз към 11:00 ч. отидох до нашите на Приморско да хапна и около 13:30 ч. ме взеха морските "Млади зелени" към гр. Царево. За протеста направихме жива верига, игра се хоро и акцията премина под звуците на химна на Странджа "Ясен месец веч изгрява" в изпълнение на Сава Попспасов. На протеста се видях с адвокати Свилен Овчаров и Веселин Паскалев, Ели от София Ехо и други познати лица. След протеста се отбих до с.Лозенец да видя Митака, който е спасител там. След това с Мая, Рони идругите хора бихме бири на Тарфа бийч.

Отидох на к-г Смокини на плажа да нощувам, на Ели телефона умря и загубих връзка с тях, а Свилен беше на друго място, макар че първоначално идеята бе да се видим всички там отново след протеста. Наложи се да си опъвам палатката сам, но се справих. Беше доста тъмно, не можах да видя никакви познати и нямаше никаква компания. Бях точно до кръглия бар, където бе доста шумно. Взех си една бира и след това си легнах към 23:00 ч.

На сутринта се изкъпах, после видях едни познати и към 11:00 ч. хванах стопа до Бургас, не вървеше много, 2 ч. чаках и никой не ми спря, накрая взех влака в 14:20 ч. за София, отново влака се късаше по шевовете, стоях основно прав, седях по земята и чак на Карлово се намери място за сядане. Най-после се прибрах в 22:00 ч. у нас.

Веригата, маркираща границите на парк "Странджа"

Още малко снимки тук.

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...