събота, 3 декември 2011 г.

Kампания "Осинови лешояд!"

Здравейте, приятели! 

В навечерието на празниците използваме случая да ви представим новата кампания "Осинови лешояд!", разработена към проект "Завръщане на лешоядите в България" LIFE08 NAT/BG/278:


В рамките на кампанията всеки може да осинови / стане кръстник на белоглав лешояд от програмата за възстановяване на вида като гнездящ в Стара планина. Птиците са внесени от Испания или различни европейски зоопаркове и след като пристигнат у нас, се настаняват в специални клетки за адаптация и аклиматизация. След това, вратите на клетките се отварят, с надеждата лешоядите сами да изберат да останат в Балкана! 

Осиновяването на птиците ще позволи закупуването и поставянето на допълнителни предаватели и крилни марки на пуснатите белоглави лешояди за тяхното проследяването на свобода. Така ще съберем безценна информация за поведението и адаптацията на птиците и ще имаме възможност да им помогнем, ако изпаднат в беда! 

Бихме искали да благодарим на първите си осиновители, които повярваха в нас и в бъдещето на лешоядите: г-н Карел ван Кестерен - посланик на Холандия в България; сем. Ванчеви - Пловдив и КонтурГлобал - Марица Изток 3: 


Надяваме се това добро дело да вдъхнови още хора, фирми и институции да последват техния пример, споделят нашия ентусиазъм и се превърнат в част от историческото завръщане на лешоядите в България! 

Включете се и вие!

9 коментара:

Ранни за записвания 2012 Гърция каза...

всеки който има възможност нека да поткрепи тази кампания

диабетични храни каза...

Кампанията е много благородна, но ми се струва, че е обърната само към хората, които могат да си позволят осиновяване. Надявам се те да са много! Но има и такива като мен, които немогат да си позволят 41лв на месец, а искат да помогнат еднократно. Дали това е възможно и как? Сигурна съм, че и по този начин би се събрала сериозна сума.

Екскурзии Испания каза...

Тази кампания "Осинови лешояд!" звучи доста вълнуваща. Трябва да помогнем на лешоядите да се върнат в България така е!

средиземноморски круизи каза...

Поздравления за хубавата кампания с която сте се захванали и ви желая огромен успех и много желаещи да осиновят лешояди.Така именно чрез едно осиновяване на птиците ще позволи закупуването и поставянето на допълнителни предаватели и крилни марки на пуснатите белоглави лешояди за тяхното проследяването на свобода.Което ще доведе до много нова информация за тях. Ще разберем къде точно летят с какво се хранят и от какво имат нужда както и за тяхната популация.Дано да почнем да ценим и уважаваме тези птици и да се завърнат в България.

почивка малта каза...

Чудесна кампания, поздравления и от мое име.Дано да започнем да се грижим за всички птици и да не се налагат подобни мероприятия.А да действаме и по самосъзнание и съвест. Осиновяването на птиците ще позволи закупуването и поставянето на допълнителни предаватели и крилни марки на пуснатите белоглави лешояди за тяхното проследяването на свобода, което е добре да се види как водят живота си на свобода. Така ще може да се събере безценна информация за поведението и адаптацията на птиците и ще има възможност да им помогнем, ако изпаднат в беда.Желая много успехи.

доставка на мляко каза...

Наистина идеята , че чрез осиновяването на птиците ще позволи закупуването и поставянето на допълнителни предаватели и крилни марки на пуснатите белоглави лешояди за тяхното проследяването на свобода е много добра.Подкрепям я с двете си ръце. Така ще се съберат безценна информация за поведението и адаптацията на птиците и ще имаме възможност да им помогнем, ако изпаднат в беда.Трябва да ги пазим и да се грижим за тях имайки предвид малката им популация в днешно време.

carolina herrera 212 каза...

Аз също подкрепям това осиновяване на птиците ще позволи закупуването и поставянето на допълнителни предаватели и крилни марки на пуснатите белоглави лешояди за тяхното проследяването на свобода.Трябва да пазим и да се грижим за животните, всяко живо същество има право да живее както и ние. Ще може да се наблюдава техният живот и да се проследи от какво имат нужда или кое им вреди. Дано да има много които се включат в тази кампания, важно е доброто да бъде продължено.

круизи каза...

Трябва да се грижим за животните особено за тези птици,които са на изчезване!

круизи каза...

Една страхотна капмания....." Осиновяването на птиците ще позволи закупуването и поставянето на допълнителни предаватели и крилни марки на пуснатите белоглави лешояди за тяхното проследяването на свобода. Така ще съберем безценна информация за поведението и адаптацията на птиците и ще имаме възможност да им помогнем, ако изпаднат в беда! " всичко това което сте написали и споделили с нас е върховно и се надявам да има все повече хора,които ще откликнат и ще осиновят по един лешояд, за да можем да ги спасим.

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...