вторник, 19 октомври 2010 г.

Акция "Светлина"

По повод зачестилите случаи на пътно транспортни произшествия с велосипедисти, сдружение Велоеволюция организира акция „Светлина”.
Велообиколка с много светлини ще се състои в сряда, на 20 октомври 2010 г. Сборният пункт е метро станция Васил Левски в 19.00 ч., след което в 19.30 ч ще се тръгне в посока Софийски университет „Св. Кл. Охридски”, храм-паметника „Св. Ал. Невски”, през бул. „Витоша”, НДК, бул. „Евлоги Георгиев” и обратно до метро станция Васил Левски. (карта)

Нашата цел е да напомним на велосипедистите, че трябва да разполагат със задължителните предна и задна светлини и светлоотразители по гумите на велосипеда. „Велоеволюция” съветва още всички велосипедисти да карат със светлоотразителна жилетка и/или ярки дрехи със светлоотразителни елементи.

Нашето послание е насочено и към шофьорите, които не бива да забравят че има и други участници в пътното движение. Да карат с повишено внимание и съобразена скорост през есенно-зимните месеци, когато пътната настилка е хлъзгава, а видимостта е силно намалена поради мъгли, дъжд, снеговалеж. Придвижването с велосипед в София става все по-популярно и се превръща в начин на живот за всички, които искат да живеят в по-добра хармония с околния свят, да спортуват докато се придвижват или да избягват задръстванията.

Към днешна дата има сформирана работна група с членове на „Велоеволюция” и главния арх. Петър Диков към Столична Община за изграждане на нови велолъчи в София. „Велоеволюция” има намерение да проведе информационна кампания за пътната безопасност сред велосипедистите и шофьорите. Във връзка с това сме направили и официално допитване до КАТ, с молбата да ни бъде предоставена информация за последните три случая на пътно транспортни произшествия с велосипедисти в София, както и статистика за ПТП през последните 3 години в страната и София-град.

За контакти:
Венета Николова
Координатор Връзки с обществеността
тел.: 0889 430049

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...