четвъртък, 25 март 2010 г.

Шествие и концерт за "Часът на Земята"

Международната природозащитна организация WWF планира серия от събития за "Часът на Земята", който ще се случи на 27 март, събота, от 20.30 ч. Очаква се над един милиард души от България и още 119 държави в цял свят да угасят осветлението си за един час, като символичен знак да се предприемат сериозни действия срещу промените в климата.

- На 25 март, четвъртък, от 10 ч. WWF, Британски съвет в София и Букурещ и британските посолства в България и Румъния организират дискусия "Нисковъглеродната икономика - възможности и предизвикателства пред бизнеса". Между България и Румъния ще се осъществи видеоконферентна връзка, на която представители на бизнеса ще обсъдят бъдещето на "зелената" икономика, как компаниите могат да намалят въглеродните си емисии, какви предимства им предоставя това.

В дискусията ще се включат британските посланици в България и Румъния Т. Пр. Стийв Уилиамс и Робин Барнет, както и ръководители на българските представителства на компании, сред които Carlsberg, Danone, Renault Nissan, Shell, както и AmCham и КРИБ. Входът е с покани, но отворен за медии.

Мястото: Британски съвет - София, ул. Кракра 7.

- На 26 март, петък, от 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 и 19.00 часа отново в Британски съвет - София на ул. Кракра 7 ще бъде прожектиран британският филм ""The Age of Stupid"/ "Ерата на глупостта" на реж. Франи Армстронг и спечелилия Оскар продуцент Джон Бацек. Филмът е на английски език без субтитри. Входът е свободен.

- На 27 март, събота, от 19.00 ч. WWF организира светлинно шествие от НДК по бул. "Витоша" до градината на Народния театър със свещи и фенери. От 20.30 ч., когато стартира "Часът на Земята", в градината на Народния театър ще започне концерт без озвучаване на светлината на свещи с участието на:

- Самба бенд,
- членовете на "Брас асоциация" Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Тодор Бакърджиев, Кирил Зафиров, представени от "Soul in da Hole" джаз бар
- формация "CORD" на четиримата акордеонисти Георги Величков, Видин Апостолов, Стефан Димитров, Светослав Стойчев
- рок групата Saltriver, които участват в проекта за авторска българска музика Music Space
- брас квинтет от Национално музикално училище "Л. Пипков"
- акробатката Бенита Примо и приятели.

Досега 37 български града обещаха да се включат в "Часът на Земята", като изключат за един час фасадното осветление на общински сгради, паметници, храмове, централни площади и други популярни места.

Британският посланик Н. Пр. Стийв Уилиамс и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков са официалните лица на "Часът на Земята 2010" в България.

1 коментар:

Marin Guergov каза...

Със сигурност ще загасим лампите.

btw, на 3-тия ред на публикацията има малка грешка.

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...