неделя, 21 февруари 2010 г.

"България свободна от ГМО – за чиста земя и здрави деца"

Нашата кампания „Картички за Зелена България до Министър-председателя на Република България” приключи успешно своя първи етап - на 10 февруари се срещнахме и предадохме над 2 000 картички на г-н Бойко Борисов, нарисувани и надписани от деца и родители от всички кътчета на България. По време на срещата той изрази позицията на правителството, че стриктно ще бъде спазено само изискването на ЕК за промяна в закона за ГМО в посока рестрикции в лабораторни условия и без либерализация на режима за освобождаване на ГМО в околната среда.

Сега стартираме втори етап на кампания с картички:

Нека съберем, за да връчим на Европейския парламент картички, изразяващи желанието ни за чиста природа без генетично модифицирани организми. Картичките да бъдат красиви изгледи от България, снимки или ръчно приготвени и изрисувани, с текст по избор - позитивно послание, с надежда и вяра в бъдещето на нашата родина. Можете да ги “произведете” лично, с децата си, в детската градина, в училище, десетки и стотици...

Да покажем на г-н Йежи Бузек, Председател на Европейския парламент, категоричната позиция на българите по отношение на ГМО! Да поканим евродепутатите да опитат българските плодове и зеленчуци, да вкусят нашия хляб и мляко! Да дегустират уникални български сортове вина! Да усетят аромата на българската роза, българската пшеница, боровите гори и дъхавите поляни!

Ние живеем в страна, в която около 70% от земята отговаря на изискванията за производство на екологично чиста земеделска продукция. Еко земеделието и еко туризмът са нашата най-печеливша стратегия за развитие, както е обявено и от нашето правителство!

Искаме България да бъде обявена за земя, ЧИСТА И СВОБОДНА ОТ ГМО!

Искаме бъдеще за децата ни без ГМО в природата!

Нека на всеки български продукт да има етикет „БЕЗ ГМО“

Срок за получаване: 28 февруари 2010 г.

Изпращайте ги или донасяйте директно (между 10.00 и 16.00ч.) на адрес:

Кампания срещу ГМО

Получател:

„Българска фондация Биоразнообразие”

кв. Банишора, бл.54, вх. Д, ет. 2, ап. 86
София 1233

или на адрес:

Получател: „Зелени Балкани”

Бул. “Шести септември” № 160 (в сградата на читалище "Ал. Константинов")
Пловдив 4000

*за повече инф. относно кампанията - Маргарита Костова, тел: 088 7741484

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...