понеделник, 17 януари 2011 г.

Набиране на дрехи, книги на редки езици и занимателни и спортни пособия за настанените в СДВНЧ чужденци

Скъпи приятели,

Моя близка ме запозна с един проблем и реших да се отзова от мое име и от името на “Млади Зелени”. Става дума за Специалния дом за временно настаняване на чужденци в квартал "Бусманци". В този дом някои от чужденците, на които предстои депортиране, престояват по 2-3 години без присъда, настаняват се бежанци, които чакат регистрация за процедура в Държавната агенция за бежанците, все още за съжаление и цели семейства с малки деца.

Хората там имат нужда от дрехи и обувки (повече мъжки, но и детски и дамски са добре дошли), книги на редки езици, занимателни пособия (като например топки за спорт, книги, игри, стари фитнес уреди). Също така в момента има нужда от дървени пейки или столове, с които да се оборудват телевизионните зали.

Следващият краен срок за набиране на дрехи, книги на редки езици и занимателни и спортни пособия за настанените в СДВНЧ чужденци е 31.01.2011 г. Всичко, с което бихте могли да помогнете, може да носите в офиса на институт „Отворено общество“ на ул. Солунска 56, където следва да потърсите Звезда Ванкова или в офиса на “Image in Travel” на ул. Уилям Гладстон 63, където следва да потърсите Таня Стоименова. Моля ви единствено, да давате знак предварително във Фейсбук на лично съобщение или на ogniancho@gmail.com, за да знаем кога ще ви бъде удобно да донесете нещата. Ако нямате възможност да пренесете обемни пакети и мебели, дни преди крайния срок ще се организира превоз до мястото, където се съхраняват тези неща, за да бъдат закарани до дома в с. Бусманци.

Снимки от доброволческата акция преди Коледа тук.

Благодарение на общи усилия на инициативата на моята близка, само за 2 седмици са събрани повече от 25 торби с мъжки и дамски дрехи, книги и спортни и развлекателни занимания за временно настанените чужденци в СДВНЧ.

Всички 160 настанени в дома са получили дрехи и имат достъп до спортен кът с фитнес уреди.

Благодарим ви!

Оги Ковачев – Млади Зелени
Таня Стоименова – Image in Travel
Звезда Ванкова – Отворено Общество

Няма коментари:

Оги Ковачев пред bTV: Аушвиц - усещането е много силно

56 държави на 6 континента, среща с маймуни, диви прасета и крокодили, няколко забавни пътувания на стоп и едно, в което за малко не губи...