вторник, 26 октомври 2010 г.

Дискусия за бъдещето на Водната кула в „Лозенец”

Кметът на Прошков организира Дискусия за бъдещето на Водната кула в район „Лозенец” и Изложба с проекти на студенти от НБУ за превръщане на Кулата в културен център. Заповядайте на 26 октомври, вторник, от 18 ч., при Водната кула (между ул. „Галичица” и бул. „Дж. Баучер”). Целта на дискусията е да постави идеи и визии за бъдещето на Водната кула като архитектурен паметник с културно-историческо значение за София и място за активен социален живот.
В дискусията ще се включат архитекти, общественици, студенти и граждани. Ще бъдат показани отличените проекти на студенти от Нов български университет за превръщане на Водната кула в културен център. Водната кула е изградена през 1929 г. - златния век в архитектурата на Стара София. Когато техническата нужда от нея отпада, в продължение на десетилетия кулата е занемарена. Инициативата на кмета Прошков е да възвърне блясъка и да извади от забравата тази интересна и незаслужено пренебрегвана сграда, като прибави културен акцент към нейното архитектурно значение.
Публикуване на коментар

Великденска Епопея 2018 - идеята, маршрутът, планирането

Едно необичайно пътешествие от София към Тел Авив с еднодневка до Йерусалим, придвижване към Киев с преход към Чернобилска област и Приби...