сряда, 12 май 2010 г.

Ден за ходене на работа с колело

Сдружение “Велоеволюция” ще отбележи 15 май – Ден за ходене на работа с колело и Ден за ходене на училище с колело, като организира велошествие под надслов “Официални с колело”. Целта е да покажем, че карането на колело в градски условия не ограничава велосипедистите по отношение на облекло и стил. Велошествието ще премине по централни улици, които ще бъдат затворени и обезопасени за велосипедистите. Велошествието ще завърши с ревю на колела, ще бъдат представени модели на италиански дизайнери, любезно предоставени със съдействието на Италианския културен институт. Освен ревюто ще има и концерт с музика на живо и група Аявис.

Официални гости на събитието са кмета на столична община Йорданка Фандъкова, главен архитект Петър Диков, посланика на Италия Стефано Бенацо.

Генерален спонсор е италианската строителна фирма Mapei.
Събитието се организира със съдействието на Столична община, Център за градска мобилност, Event Sofia, Велосипеди Драг, Сдружение Екофорум, минерална вода Девин и много приятели на Велоеволюция, както и с медийното партньорство на bTV.

Дата: 15 май 2010 г.
Час: 17.30 ч.
Място: пл. Александър Невски
Маршрут: ул. Г. С. Раковски – бул. Патриарх Евтимий – ул. Фритьоф Нансен – бул. Евлоги Георгиев*
Край: градинката при Паметника на съветската армия;
Очаквайте: вело-ревю на Миланската академия за дизайн NABA;
На живо: група Аявис

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...