понеделник, 22 март 2010 г.

Зимна ски равносметка

С колеги и приятели утре имахме идея да правим нощно каране на Лалето, но според прогнозите се очаква валеж и с тези високи температури нещата отиват към логичен край на ски сезон 2009/2010 г.

За първи път в живота ми очаквах идването на зимата с нетърпение! Още от ноември и декември започнах да се надъхвам с гледането на ски клипове и филми, особено на Дните на предизвикателствата, където тематично бяха представени няколко такива ленти, посветени на ските във високата планина.

За голяма изненада първият сняг дойде и официално открихме ски сезона на Боровец още на 20 декември 2010 г. След това аз имах късмета да се пренеса на Френска земя във района на най-високите Алпи. карахме 3 дни в Les Saises с холандския ми приятел Аренд и другари. 

Януари беше без достатъчно сняг, но в края му се качихме на Безбог за сефте през сезона, после беше Боровец, пак Безбог с най-якото неделно 9 часово каране. Станах рано, като в 7:40 бях на пистата, първи и карах до късния след обяд, почти последен на пистата. Пак Боровец и Боровец, края на февруари бяхме на 5 спокойни и лежерни дни на Семково, където покарахме, попързаляхме се и накрая пролетта се предусети. 

Първия уикенд на март открих предимството да си имаме планина на броени минути от града. Хубав уикенд се получи, като в средата на март за първи път карах на нощно Лале след работа и се получи чудесно, кажи речи, закриване на сезона... Догодина остава да се пробва Банско и Пампорово и към края на сезона да се купуват нови ски и автомати с възможности за извън пистово каране... Разбира се, планираме една 6 дневна коледно-новогодишна Алпийска ски ваканция, заградете си датите в календара още от сега!

Най-важното е да сме живи и здрави и да останат приятелите, с които да споделяме минутите на лифтовете и чайове в планината...

Благодаря на всички вас, които споделихте карането на ски или сноуборд, благодаря че ме чакахте или позволихте да ви чакат...

Няма коментари:

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...