петък, 26 февруари 2010 г.

За България свободна от ГМО! Да съхраним земята си чиста и да пазим здравето на нашите деца!

Тази неделя, 28 февруари 2010г., пред Храм-паметник „Св. Александър Невски” от 12 до 15 часа ще се проведе голям митинг-концерт под надслов:

„За България свободна от ГМО! Да съхраним земята си чиста и да пазим здравето на нашите деца!”

Това е поредната гражданска инициатива на родители, подкрепена от фермери, зърнопроизводители, пчелари, биоземеделци, учени и природозащитници.

Протестът е насочен срещу промени на Закона за генетично модифицираните организми (ГМО), които биха позволили освобождаване в околната среда или отглеждане на ГМО в България.

Ние настояваме:
- българските власти да изпълнят препоръките на европейската комисия и да изработят и представят на българското общество политически документ - НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ за развитие на държавна политика и приоритети, която да утвърди България като свободна от ГМО територия;

- незабавно да се създаде екип с широко гражданско участие за изработването на този документ.

Инициативата е изцяло гражданска и е доказателство за товa, че българските граждани отстояват правото си на живот и поминък в страната си и бъдещето на децата си в нея.

На митинга ще вкусите родна българска продукция: зърно, мед, вино, билки, зеленчуци, хлебни и сладкарски произведения от производители на традиционни български сортове, с методите на традиционно и био земеделие.

В подкрепа на каузата, в митинга ще вземат активно участие и известни български писатели, художници, актьори, спортисти, лекари, учени.

Засега участие в концерта са потвърдили Елица Тодорова и Стунджи, Камелия Тодорова, Коцето – Калки, Теди Кацарова, Поли Генова, Христо Караславов, Мартин Костадинов, женски народен хор „Елица”, детски хор „Бон – Бон”, вокално студио „D-Stars”, Влади Въргала и други. Всички изпълнители участват напълно безплатно в подкрепа на идеята.

P.S. На концерта можете да донесете картички, изработени или надписани от вас, за кампанията "Картички за Зелена България", които ще бъдат изпратени до Европейския парламент: http://forthenature.org/actions/226

Ще има кутия за тях на видимо място.

--
Кампания "За да остане природа в България!"

2 коментара:

Апостол Апостолов каза...

А защо трябва всеки един от нас да поеме такава инициатива? Защо?! Всеки си има своя народен представител, на когото е делегирал правата си.

Анонимен каза...

Да се пазим от ГМО - айде дееееееееееееее!!! При такива Генно Модифицирани Политици какво очаквате???
Симеон II - Проклети - фашистко копеле от дето и да го погледнеш! Готово и с комунисти да се чифтоса стига да може да завлече нещо от България - гори, дворци...!
Горги Първанов - Агент Гоце Трипера! Безсрамен и... комунист от най-червените и кръвясалите!
Бойко Б..андитов - главатар на сбирщина охранители и ибрикчия на Дедо Тошо - правешкия червен султан! Комбината на банкерката която изкопува и разпродава България - Цветелина Бориславова!
Цецка Цачева - адвокато-партийната секретарка мутирала през синя кучка до гербаджийска подлога!
Цветан Цветанов - с червена жилка и минало достойно за поне 10 години строг тъмничен зандан!
Божи-дар Димитров или по скоро Боже проклятие - министър без портфейл, без срам и българщина. Човека на който дължим потурчването на гроба и мощите на светеца Български - Васил левски!
... и ред други мутирали червени, сини, жълти и манафски бандити които години наред погубват България и народа и!

Оги Ковачев пред bTV: Аушвиц - усещането е много силно

56 държави на 6 континента, среща с маймуни, диви прасета и крокодили, няколко забавни пътувания на стоп и едно, в което за малко не губи...