четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Гражданска петиция против облекчаване на забраните за тютюнопушене и за отстраняване на депутата Емил Димитров от парламентарната група на ГЕРБ

От: Национален форум "Да бъдем европейци"

Линк на петицията: http://bgpetition.com/bez-tsigaren-dim/index.html

50 подписа са събрали депутати от ГЕРБ в подкрепа на проект за промени на закона за здравето, с които да се отмени забраната за за тютюнопушене в затворени пространства от 1 юни 2010. А зони за непушачи в заведенията щяло да има само в заведения по-големи от 100 кв.м.

Няма никакво съмнение, че тази инициатива е на Емил Димитров - депутат от ГЕРБ - собственик и управител на най-голямата дистрибуторска компания в цигарения бизнес - "Симеон 2". Същият стана известен и със заменките на гори.

За същата кауза сред депутатите от БСП от месеци броди и събира последователи Корнелия Нинова - бивш заместник-управител на Булгартабак.

Искаме Закона за здравето де не се променя по никакъв начин.

А г-н Емил Димитров е един успешен бизнесмен, но като депутат влиза в тежък конфликт на интереси. За втори път. Най-добре г-н Димитров да напусне парламента и политиката и да се върне към управлението на собствените си фирми. Или поне да бъде отстранен от парламентарната група на ГЕРБ.

Линк на петицията: http://bgpetition.com/bez-tsigaren-dim/index.html
Публикуване на коментар

Великденска Епопея 2018 - идеята, маршрутът, планирането

Едно необичайно пътешествие от София към Тел Авив с еднодневка до Йерусалим, придвижване към Киев с преход към Чернобилска област и Приби...