вторник, 9 февруари 2010 г.

Уникална светкавична анти ГМО акция ще стъписа Халите днес

Преустановяване на политическите игри, хазарта със здравето и незабавна забрана на ГМО е апелът на първия “flashmob” на закрито в България „България – свободна от ГМО!” представя от 18.30 в Централни Хали Не закъснявайте:)

Сценарий за артистичен протест

Събираме се в 18.30

18.45 – след дълъг сигнал от свирка се замръзва за около 30 секунди

- следва кратък сигнал, размразяване, движение и вик:

„Чиста земя!“, „Здрава храна!“

- неангажирана разходка за около 20 секунди.

- След второ късо изсвирване се извиква:

„НЕ на ГМО!“

- Следва разходка и размотаване за около 2 мин.

Отново дълго изсвирване и цикълът със замръзване и скандиране се повтаря „Чиста земя!“, „Здрава храна!“

- Следва отново късо изсвирване и скандиране

„НЕ на ГМО!“

* възможно е да се потрети това действие

- Следват три кратки изсвирвания и вик от „диригента“ - „Марули“, което е знак всички да се съберат в центъра на мястото, където на земята има плакати и куп с накъсани листа от марули. Всеки, който не се чувства „тъп и безсилен като маруля“, взема листо и символично го хвърля върху плакатите.

- Дълго изсвирване и всички се разотиваме възможно най-бързо

След множество експертни становища, предложения за законопроекти, протести и публични акции на десетки организации, граждански групи, инициативни сдружения и хиляди граждани от цялата страна стана ясно, че новото правителство показва само привидна чуваемост на исканията ни за свободна от генно-модифицирани организми България.

Преди мащабния национален протест в четвъртък (11.02.2010), който ще се проведе паралелно в много градове на страната (очаквайте подробна информация), гражданското, артистично, непримиримо формирование „България – зона, свободна от ГМО!” ще проведе за първи път в България „светкавично събиране на тълпа” със синхронизиран сценарий „Бате Бойко, що ни вземаш за марули?!”

Апокрифното място ще е меката на храните „Централни Хали”, началото - в 18.30, край - 19 часа.

Опитите на правителството да прокара най-либералния в Европа закон за разпространение и пускане на пазара на ГМО и да превърне земята на България в опитното поле на Евросъюза, са меко казано скандални.

Два месеца МОСВ лъга за неясно по съдържание писмо от Европейската комисия и заплашва с наказателни процедури (вместо да решава адекватно проблемите, по които има започнати реални наказателни процедури), вкара законопроект, който освобождава разпространението на ГМО и накрая министър-председателят каза: „Ами като са толкова страшни генно-модифицираните „същества”, ще им наложим мораториум”. А министър Караджова допълни: „Но той може да падне за ден!”

При това правителствено измиване на ръцете хилядите граждани, които се бориха и работиха денонощно за създаването на качествен закон, (предложенията на експерти и граждани можете да видите на forthenature.org), който не допуска неконтролируемото разпространение и продажба на ГМО-замърсители, нямат много избор, освен да се съберат светкавично и да започнат серия от протести на различни места в страната.
 
Източник: http://saverila.ludost.net/

3 коментара:

Георги Грънчаров каза...

Ахахаха, жалка работа! Представям си как ще ви гледат бабите, дето по същото време се редят в Халите за маслини и салата "Кенар". Ще си кажат, а и не само те, че са пуснали всички от Карлуково на почивка в центъра на София... Що не викате "маслини" вместо "марули"? :)))

Анонимен каза...

[color=#ffffee]
Приветик! И кстати.. есть мега мысль по[url=http://www.pi7.ru] видео[/url] порталу Думаю вам понравится

[url=http://www.pi7.ru]порно на работе анкеты телок [/url]
aнекдот для разнообразия :)

Защемив себе пельцы руки, сантехник Иванов как всегда хотел было рассказать об ужасной боли которая терзала все нервные окончания его распухших пальцев и о том как его тонкая и чувствительная натура страдаент, но как обычно оплучилось всего-лишь “Ёб... мать!"

Я 5 часво блуждала по сети, паокуа не вышела на ваш форум! Думаю, я здесь останусь надолго!
прошу прощения за опечатки.... очень маленькая клавиатура у PDA!

[/color]

Анонимен каза...

Прости невежеството ми, обаче не беше ли друга идеята на флаш моб-а?
Да няма изтичане на информация (в това число и от блогове), а мястото на събитието се обявява час преди самото ми случване чрез мейл или смс.
Или и това е побългарено?

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...