сряда, 13 януари 2010 г.

Дискусионен клуб за социална и местна политика

На 14.01.2010г. в 9.50ч., ДКСМП, заедно с няколко други граждански организации, кани избирателите от гр. София да посетят заседание на Столичния общински съвет на ул. "Московска" 33. Със свое решение от миналата година, СОС противозаконно забрани достъпът на граждани до своите заседания, освен чрез видеонаблюдение. Близо 10 организации в т.ч. и ДКСМП са обжалвали това решение в софийския съд, но към момента достъпът до сесиите остава забранен.
Този четвъртък искаме да документираме отказът на мнозинството от ГЕРБ в СОС за открит контакт с избирателите им, въпреки кухите декларации за открито управление. Фактът, че в България, а и в Европа практически няма общини, където да има такива забрани, въобще не смущава господата. Открит е достъпът на граждани до общинските управи и в Северна Америка и Австралия. Вероятно подобни забрани за достъп на гражданите до общински сесии има в някои страни от Африка и Азия, но едва ли някой би искал нашата демокрация да върви в тази посока!
Публикуване на коментар

Великденска Епопея 2018 - идеята, маршрутът, планирането

Едно необичайно пътешествие от София към Тел Авив с еднодневка до Йерусалим, придвижване към Киев с преход към Чернобилска област и Приби...