сряда, 9 декември 2009 г.

Гражданско присъствие за България - свободна от ГМО зона!

Приятели, докато в Европа тече процес на частични или цялостни забрани за освобождаване на генетично модифицирани организми (ГМО) в околната среда, в България наблюдаваме обратното. В четвъртък ще заседава комисия на Народното събрание, решаваща дали да се промени българското законодателство така, че да се допусне свободното разпространение и отглеждане на ГМО. Това е много стряскаща и опасна възможност предвид факта, че не е доказана безопасността от използването на ГМО, напротив – фактите говорят точно обратното.

За това е важно да бъдем за 1 час на гражданско присъствие, докато се решава съдбата на българската земя и разпространението на отровните генетично модифицирани организми (ГМО). Четвъртък, 10.12.2009 от 13.30, на площад "Независимост" (между Министерски съвет, Президентсвото и Народното събрани, пред бившия Партиен дом).

Разпространението на генно модифицирани култури и организми е много агресивна, монополистична и потенциално опасна практика, от която България трябва да бъде защитена.

Има опасност храната, която ядем, водата, която пием, и земята, от която живеем, да бъде натровена и променена безвъзвратно!

Отбелязваме факта, че е невъзможно съвместното съществуване на ГМ и не-ГМ култури – конвенционални и биологични, както и осъществяване на контрол при ГМ култури в открити пространства в условията на земеделското производство.

Елате, докато заседава комисията, за да покажем, че искаме България да е зона, свободна от ГМО.

Подробности и становища за предстоящата опасност.

Можете да подпишете петиция тук.

Надяваме се в четвъртък (10.12.09) да отделите един час (от 13.30), за да сме заедно, когато се решава бъдещето ни по толкова сериозен въпрос.

1 коментар:

Анонимен каза...

Интим знакомства без СМС и всякой ерунды... http://www.pi7.ru Найди и ты себе партнёра. Есть [url=http://pi7.ru/menuid-44]Партрерская программа[/url]
Вот и [url=http://www.pi7.ru]анекдот [/url] :)
Студентка делится впечатлением с подругой о летней практике:
- А ночевали мы на сеновале. Однажды началась гроза, и крыша рухнула. . .
- И тебя не придавило?
- Нет, все Лёше на спину упало

Темаскал в Стара планина - защо не?!

Преди 2-3 седмици получавам обаждане от неизвестен номер: Здрасти, Оги, попадна ми страницата Wander Ogy | BG Traveler , много пътешестваш, ...