четвъртък, 30 юли 2009 г.

До центъра в работно време...

Съвсем случайно днес ме "командироваха" да купя подарък за едни чуждестранни гости от центъра на София. Реших да спра колата в района на Халите, за да мога лесно да разгледам в района. Намерих "Синя зона", оставих колата, пуснах SMS за плащане и в отговор получих следното съобщение: "Поради технически причини услугата не едостъпна. Моля платете с талон". Е от къде да взема талон, като бързам и няма от кой да се купи?! Качих се на колата и спрях на паркинга до Халите.

Търсех традиционни сувенири - мускали, покривки и др. Посетих магазинчето на 1 ет. в Халите, но там имаше малък избор и отидох в подлеза на Президентството, където успях да купя страхотни подаръчета. Препоръчвам магазина - казва се "Белият щъркел", имат си и уеб сайт www.thewhitestork.com.

Основният ми мотив да напиша този кратък пост днес всъщност бе това, което ме впечатли, минавайки покрай сградата на Министерски съвет. Група работници сериозно се бе заела с миенето на външната фасада на сградата. Голяма пароструйка и крана бяха основите оръдия на труда на усърдните работници. Мисля си, че министрите от новия кабинет на Бойко Борисов са решили да започнат "на чисто" и са си поръчали студения душ. А може би жегите са провокирали Кабинета да вземе студен душ за охлаждане на ентусиазъма, преди да се започне сериозната работа и "поправката" на наследените проблеми от предходното Правителство.

Но както се казва в един филм "Истината е някъде там".

Заминавам за Велико Търново, Балчик, Варна, Несебър, Созопол. Надявам се да посетим партито на DJ Tiesto на Cacao Beach в Слънчев бряг на 2 август 2009г.

До писане!
Публикуване на коментар

Всичко с времето си - за босоногото бягане по пясък и историята на една чешма

  Преди повече от две години участвах на първото си състезание по пясък и на бос крак - Камчийски пясъци 2015 . Записах се на късат...