неделя, 12 юли 2009 г.

Между капките с колела на яз. Голям Беглик

След Бели Искър минавайки през Белово, Костенец, Ракитово, яз. Батак стигнахме до яз. Голям Беглик в най-големия дъжд. Паркирахме колата и поспахме около един час, след което дъжда спря и тръгнахме да покараме с голям хъс и радост, защото наистина небето се прочисти от облаците и се изясни страхотно.
От м. Чатъма тръгнахме по обиколния път на язовира в посока по часовниковата стрелка, аз от време на време спирах да си правя снимки, а Стефан и Вельо караха на пред. По едно време стигайки до средата на язовира, бре карам напред и момчетата ги няма. Реших да им се обадя, а те ми били даже звънели, та нашите се отклонили от пътя, аз съм ги подминал и си карам, карам. Те бяха се върнали почти, а аз си направих пълната обиколка на язовира сам.

Къмпингуващи на отсрещния брягКъм 21:00 ч. бях вече на колата, те се бореха със запалването на огъня, аз поснимах на залез слънце, подготвих палатката, запалих газовата лампа и поседнахме да вечеряме. Температурата падна до 8С. Леганхме си към полунощ.

На сутринта бе облачно, но не валеше. Оправихме багажа, прибрахме всичко и тръгнахме за обиколка на язовира, този път си взехме и радиостанциите, резервни части и гуми. Към обяд се прибрахме при колата и тръгнахме към София. Прибрахме се около 18:00 ч.

Чудесна гъба след дъжд
Снимките са тук.
Публикуване на коментар

Всичко с времето си - за босоногото бягане по пясък и историята на една чешма

  Преди повече от две години участвах на първото си състезание по пясък и на бос крак - Камчийски пясъци 2015 . Записах се на късат...