вторник, 10 февруари 2009 г.

Щатска компания за клинични изследвания придобива AbCRO

Американската компания PPD Inc. ще засили присъствието си в Централна и Източна Европа с придобиването на базираната в България AbCRO Inc., в която работя и аз.

Планира се сделката да бъде финализирана до края на първото тримесечие, като преди трябва да получи разрешение от регулаторите. Сумата по закупуването не се уточнява.

Базираната във Вашингтон PPD, известна също като Pharmaceutical Product Development Inc., е организация за клинични изследвания. Тя вече развива дейност в Полша, Русия и Украйна и има 10 500 служители в 33 офиса в цял свят.

Според компанията сделката ще подкрепи усилията й за навлизане на пазарите в Румъния, България, Сърбия и Хърватия.

Базираната в България AbCRO е компания с американски капитали и управление, създадена през 2000 г. и предоставяща услуги в сферата на клиничните изследвания за фармацевтични и биотехнологични компании. За компанията работят над 230 служители. Централният й офис е в София, като има подразделения и в Хърватия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия и Украйна.

Дана Леф, главен изпълнителен директор и съосновател на Abcro, ще ръководи операциите на PPD в ЦИЕ. Криста Плезънтс, председател и съосновател на Abcro, ще се присъедини към бизнеса на PPD във Великобритания.

Източник: Инвестор.бг

Публикуване на коментар

Всичко с времето си - за босоногото бягане по пясък и историята на една чешма

  Преди повече от две години участвах на първото си състезание по пясък и на бос крак - Камчийски пясъци 2015 . Записах се на късат...